Het systeem mag eigenlijk nooit falen, het kan direct gevolgen hebben. Deze sector vraagt om risicogerichte brandveiligheid. Binnen deze sector zijn vaak weinig of geen mensen aanwezig, dus het accent ligt hier niet zozeer veiligheid van mensen. Veel meer op het borgen van de continuïteit. In deze situaties werken we o.a. met snelle detectiesystemen die automatisch een blusgassysteem activeren om binnen 60 seconden de zuurstof aan de ruimte te onttrekken, waardoor de brand dooft. Zonder nevenschade te veroorzaken aan de apparatuur. Er bestaan verschillende blusgassen, die ieder op eigen wijze het doel bereiken. Wij adviseren je graag over de beste optie voor jouw situatie.
Onze aanpak
Optimale brandveiligheid bestaat volgens ons altijd uit de juiste balans tussen Interventie, Installatie en Instructie, met jou als middelpunt. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe het Installatie proces verloopt.
Risicoinventarisatie & plan van aanpak
De eerste stap is het maken van een risicoinventarisatie of risicoscan, die is gebaseerd op bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten. Elk object kent zijn eigen risico’s, die specifiek benoemd worden. Het rapport geeft globaal aan welke oplossingsrichtingen mogelijk zijn en uiteraard maken wij op verzoek een raming van de kosten. In het plan van aanpak worden de oplossingen verder uitgewerkt. Ook de implementatie in het proces of de organisatie wordt hierin beschreven.
Voorontwerp, calculatie & engineering
Na goedkeuring van het plan van aanpak kan er gestart worden met ontwerpen van de installaties. Ook de definitieve kostenbegroting (offerte) wordt nu gemaakt. Als er overeenstemming is bereikt over de offerte kan worden gestart met het detailontwerp. De projectopdracht wordt door zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer ondertekend. Het tekenwerk en de ontwerpberekeningen moeten ter goedkeuring vaak nog langs inspectie-instellingen.
Installatie, inbedrijfstelling & certificering
Over de planning, doorlooptijd, uitvoeringsniveaus en oplevering worden duidelijke afspraken gemaakt met de opdrachtgever. Aan het einde van het project wordt een onderhoudsovereenkomst overlegd voor één of meerdere jaren. Meestal worden brandveiligheidsinstallaties opgeleverd met een certificaat. Soms is dat alleen een eigen productcertificaat, maar vaak ook een inspectiecertificaat van een geaccrediteerde inspectie-instelling. Hiervoor wordt getoetst of de installatie gebouwd is volgens het (goedgekeurde) ontwerp en of deze daadwerkelijk functioneel is.
Kortlopende projecten / kleine werken
De afdeling Kortlopende Projecten / Kleine Werken is speciaal ingericht om snel en flexibel werk uit te voeren. Werk dat ontstaat door restpunten uit onderhoud en/of inspecties, aanpassing van een bestaande installatie na een verbouwing of uitbreiding van het pand, vervanging van onderdelen of een complete installatie of een nieuwe maar kleine brandbeveiligingsinstallatie installeren.